• Frigo-Techniek

    Uw warmtepomp expert

Warmtepompen

De warmtepomp is een alternatief voor een traditionele verwarming met 60% minder energiekosten en tot 70% minder CO2 uitstoot. Het totaalconcept voor verwarming en koeling is gebaseerd op de warmtepomp technologie en betekent een flexibel en kostenbesparend alternatief voor de ketels met fossiele brandstoffen, met koeling en sanitair warm water als optie.

De energiezuinige karakteristieken bieden een ideale oplossing om het energieverbruik en de CO²- emissie te verlagen. De energiezuinige kenmerken zijn het resultaat van een unieke combinatie van de Inverter compressor en zijn weersafhankelijke regeling, wat het systeem toelaat de output precies af te stemmen op de verwarmingsvraag van het gebouw.

Verder wordt het comfort tot een maximum verhoogd en het energieverbruik tot een minimum herleid, door de temperatuur van de verwarmingselementen op het optimaal regime te laten werken. De snelle evolutie in de verwarmingstechnologie en verbeterde isolatie van gebouwen laat watertemperaturen toe van 55°C of lager voor een voldoende verwarming van hedendaagse woningen, zelfs bij extreem lage buitentemperaturen.

Een hoger comfort niveau met het bijkomend voordeel van verminderd energieverbruik kunnen bereikt worden door een kleiner temperatuurverschil tussen het verwarmingselement en de ruimtetemperatuur. De meeste moderne verwarmingssystemen werken op verlaagde temperaturen via radiatoren of vloerverwarmingssystemen.

Klassieke verwarmingssystemen halen hun energie volledig uit brandstof (gas of stookolie), een warmtepomp haalt minstens ¾ van de energie uit de natuur (buitenlucht) en slechts ¼ is elektrische energie. Zo verbruikt hij minder energie dan een klassiek systeem. Elk deel energie dat uw warmtepomp verbruikt, krijgt u in viervoud of meer terug.