• Frigo-Techniek

    Uw airconditioning expert

Airconditioning

Altijd op elk moment van de dag een behaaglijk binnenklimaat, helemaal afgestemd op wat u aangenaam vindt. Lekker ontspannen slapen en uitgerust wakker worden, heerlijk relaxen of fit bezig zijn. Het maakt niet uit of het buiten snijdend koud of broeierig warm is, airconditioning bezorgt u een aangenaam binnenklimaat.

WANDMODEL

De wand airco is een airconditioner die boven in een ruimte wordt geplaatst en met behulp van een afstandsbediening wordt bediend. Dit type wordt vaak toegepast in de kleinere ruimten. Het is een split systeem waar de motor buiten staat.

PLAFONDMODEL

Een plafond airco is zeer geschikt als airconditioner op een kantoor, woonkamer of slaapkamer. We verspelen hiermee geen kostbare ruimte tegen wanden of op vloeren. Deze airco’s zijn eveneens leverbaar met grotere vermogens en zijn dan ook geschikt om grotere ruimtes te voorzien van een koele bries.

VLOERMODEL

De vloer airco wordt staand geplaatst op de grond van de ruimte. De bediening van de airconditioning vindt doorgaans plaats door middel van een afstandsbediening of vaste muurbediening.

CASETTEMODEL

Een cassette airconditioner is voor diegenen, waar de afwerking optimaal moet zijn en waar deze zo min mogelijk mag opvallen. Dit soort airco’s worden vaak gebruikt in de horeca en in winkelpanden. Ze zijn te herkennen aan de vierkante airconditioners die in het plafond zijn ingebouwd op een centrale locatie. De bediening gaat heel gemakkelijk via een afstandsbediening of vaste muurbediening. Door de centrale locatie is het hele pand of winkel zeer snel koel te krijgen.

MULTISPLIT

Een multisplit aircondioner biedt de mogelijkheid om meerdere binnendelen te koppelen aan één of meerdere buitendelen. Dit kan oplopen tot systemen met meer dan honderd binnendelen. Bij deze systemen is het eventueel mogelijk om met de ene airconditioner te koelen en tegelijkertijd met de andere te verwarmen. Het systeem is ideaal voor zowel professionele ruimtes als privéwoningen.

SATTELIETMODEL

Een satelliet airconditioner is een airconditioner die boven het systeemplafond geplaatst wordt, welke wordt voorzien van meerdere aanzuig- en inblaasroosters. Door de flexibiliteit die dit model biedt, is dit systeem ideaal voor grotere ruimten en ruimten die in een aparte vorm zijn gebouwd (zoals bijvoorbeeld een L-vormige ruimte).