• Frigo-Techniek

    Uw airconditioning expert

Airco: Veelgestelde vragen

Altijd op elk moment van de dag een behaaglijk binnenklimaat, helemaal afgestemd op wat u aangenaam vindt. Lekker ontspannen slapen en uitgerust wakker worden, heerlijk relaxen of fit bezig zijn. Het maakt niet uit of het buiten snijdend koud of broeierig warm is, airconditioning bezorgt u een aangenaam binnenklimaat.

WAT IS EEN INVERTER?
Inverter systemen zijn het neusje van de zalm onder de airconditioners. Ze werken gemoduleerd en zijn daardoor in staat de koelcapaciteit traploos aan de vraag aan te passen. Hierdoor wordt heel veel energie bespaard t.o.v. bijvoorbeeld een conventionele airco of een klassieke elektrische verwarming (tot 75%) en t.o.v. een klassieke warmtepomp (tot 42%). Er ontstaat een uiterst comfortabele regeling. Inverter systemen worden uiteraard standaard met warmtepomp geleverd.

Waar is de inverter-techniek goed voor?
• de temperatuur die je wilt, wordt sneller bereikt
• korte opstartcyclus: het opstarten gaat driemaal sneller
• energiebesparend: tot 50% minder consumptie t.o.v. oudere airconditioners
• stiller dan aan/uit systemen
• een inverter voorkomt cycli van de compressor waardoor stroompieken worden vermeden
• een beter rendement tijdens het tussenseizoen

KAN EEN AIRCO OOK VERWARMEN?
Een aircotoestel kan standaard worden uitgerust met een warmtepomp en dus bovenop de frisse briesjes ook warmte verspreiden. Het principe van de warmtepomp kan vergeleken worden met de koeling modus, maar dan omgekeerd. Een eenvoudige oplossing die niet duurder hoeft te zijn dan een klassieke verwarmingsinstallatie.

Je hebt dus 2 systemen in 1: airco met geïntegreerde verwarming of verwarming met geïntegreerde airco. De aankoop van 2 afzonderlijke installaties is dus niet meer nodig en dit is een flinke besparing op je budget. Dit principe werkt zelfs op zeer koude dagen wanneer de temperatuur daalt tot -10°C of -15°C, afhankelijk van het gekozen airconditioningssysteem.

VERBRUIKT EEN AIRCO VEEL ENERGIE?
De compressor van een airconditioningapparaat werkt zoals die van een koelkast: hij “verpompt” gewoonweg de warmte van binnen naar buiten en dit vergt slechts 1 kilowatt elektriciteitsverbruik per 3 kilowatt gepresteerd koelvermogen.

In de winter, als hij omgekeerd werkt, als warmtepomp, verbruikt hij slechts 1 kilowatt om 3 kilowatt warmte aan de buitenlucht te onttrekken en naar binnen te “verpompen”.
Een besparing die kan tellen als we kijken naar de huidige brandstofprijzen!

MAAKT EEN AIRCO VEEL LAWAAI?
Het is fabrikanten gelukt om design, kwaliteit en een laag geluidsniveau samen te brengen in de airconditioners. De splitsyteem airconditioners behoren tot de stilste die verkrijgbaar zijn. Zowel de binnen- als de buitenunits zijn fluisterstil te noemen.

U kunt als gebruiker in alle rust van een perfect binnenklimaat genieten. Maar ook uw buren kunnen niet horen waarom het bij u in huis zo aangenaam is.

HEEFT EEN AIRCO ONDERHOUD NODIG?
Een airco-installatie dient op regelmatige tijdstippen te worden onderhouden. Dit is belangrijk voor de verlenging van de levensduur van uw installatie. En vooral om vieze geurtjes tegen te gaan. Maar een regelmatig onderhoud van uw airco zorgt ook voor een vermindering van energieverbruik, en u vermijdt nutteloze reparaties.

Wij bieden u steeds een onderhoudscontract aan, dat gepaard gaat met een verlenging van garantie tot max 5 jaar. Wij komen op vaste tijdstippen langs tegen een minimale kost. Een onderhoudscontract is natuurlijk volledig vrijblijvend en kan ook altijd worden stopgezet.